Mergellandroute met de auto

Mergellandroute_auto Ook met de auto, je cabriolet of oude volkswagen kever is dit een fantastsiche route om te rijden. De route wordt voor auto’s aangegeven met grote bruine borden. De officiële start is bij het station van Maastricht, maar de route is het best op te pakken in Bemelen of het station van Valkenburg. Ergens anders inhaken is natuurlijk ook geen probleem.

Overnachten

Het zal niet altijd het geval zijn dat je deze route in 1 dag zult gaan rijden. Daarom is het wel fijn als je ergens in de buurt van de Mergellandroute een accommodatie of camping hebt van waaruit de Mergellandroute kan  worden gereden. Op deze website zijn verschillende passende accommodaties te vinden zoals campings, hotels of alternatieve overnachtingsplekken waar je waarschijnlijk niet direct aan zult denken.

Activiteiten en bezienswaardigheden

Mocht je meer tijd spenderen in deze mooie omgeving, dan zijn er nog vele andere leuke activiteiten te beleven en bezienswaardigheden te bewonderen. Plan bijvoorbeeld een dagje naar Monchau of plan een dagje Valkenburg.

GPS tracks

De route is voorzien van mooie bruine bordjes om deze route te volgen. Wat overigens erg leuk is om te doen, kan het erg ontspannend werken om de route met behulp van navigatie te rijden. Hiervoor hebben we een pagina gemaakt met de verschillende GPS tracks en kaarten van de Mergellandroute.

Let op: Onlangs hebben we een reactie ontvangen van iemand de die de mooie en ook druk bereden Mergellandroute heeft gedaan. Hij heeft de route gereden met de auto puur op de bruine aanwijsbordjes. Hierbij was het niet altijd gemakkelijk omdat de bruine bordjes niet goed te vinden waren doordat ze op verschillende hoogte’s zijn aangebracht, of omdat ze stuk of vies zijn of omdat ze gewoon ontbraken of verstopt zitten achter struikgewas. Tenzij je van avontuur houdt, en het niet vervelend vind om de weg te vragen of iets om te rijden, anders adviseren we ook het gebruik van navigatie.

8 Responses

 1. kolkman says:

  Alle borden zijn goed te zien en er ontbrak er geen een.
  Dat ze op verschillende hoogtes hangen is voor ons geen probleem
  We hebben op 22 november 2016 de hele route puur op de borden gereden

 2. Marc says:

  Op zondag 2/4/2017 ook volledig onvoorbereid de hele route gereden puur op de bordjes langs de weg. Het staat prima aangegeven, en hebben de route perfect kunnen volgen.
  Met onze BMW i3 (22kWh) hebben we volledig elektrisch deze weg gedaan, en zo de natuur gerespecteerd en genoten van de stilte en het landschap. Bij aankomst in Maastricht hadden we nog 45km bereik.

 3. Ricky says:

  Wellicht hangt de zichtbaarheid van de borden af van jaargetijde: in zomer kunnen enkele misschien verscholen gaan achter bladeren. Eind november en begin april is er nog niet zoveel groen.
  Ik heb de route zelf nog niet gereden, dus zeker weten doe ik het niet.

 4. davy says:

  wij hebben afgelopen 2 jaren geprobeerd om niet de gps, maar de bordjes te volgen.

  zoals Ricky aangaf, zal het seizoensgebonden zijn, want wij konden met 3 motoren NIET de route volgen ENKEL met de bordjes

 5. Ron Leerink says:

  hebben op 30-6 de route spontaan opgepakt vanaf het Drie landen punt in Vaals. de route gereden met de auto , alleen in Maastricht was het door omleidingen even lastig om de route bordjes te vinden. wat wel op viel is dat de route niet weer in Vaals uitkomt maar ter hoogte van Raren weer richting Holset gaat

 6. Peter says:

  Wij hebben de route gereden op 17-06-2018 en er staat geen verwijzingsbordje bij Maastricht airport op de vliegveldweg naar links over de europlaan onder het viaduct door,(anders ga je hier recht door de A2 op oprit 50) onder het viaduct staat wel een bordje recht door!!!

 7. Peter Smulders says:

  Op Dinsdag 18-06-2019 heb ik met de motor de Mergelland route gereden alléén op de bruine aanwijs bordjes dit was heel goed te doen,Jammer dat ze op de lange stukken niet altijd herhaald worden!! ( wel goed blijven kijken)
  Ik ben gestart vanuit het noorden bij afrit 50/A2 richting Ulestraten onderaan naar rechts op de Europalaan staat een bruin bordje met de aanwijzing naar links

 8. Daniel Claesen says:

  Bordje nabij spoorweg in Eijsden niet gezien daardoor verkeerde weg gereden richting liche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *