Mergellandroute met de motor

Mergellandroute Motor
De Mergellandroute is bij uitstek een fantastische route om op de motor te rijden. Tijdens mooie dagen zal je ook veel motorrijders tegenkomen die deze route rijden.

Overnachten Mergellandroute met de motor

In heel Limburg zijn genoeg leuke accommodaties te vinden waar je kunt overnachten. Er zijn ook een aantal leuke campings die zijn ingericht voor motorrijders. Er zijn ook alternatieve overnachtingsplekken te vinden waar je waarschijnlijk niet direct aan zult denken, maar wel een hele ervaring zijn. Meer accommodaties vind je hier op de website.

Bezienswaardigheden en dagtrips

Bad Münstereifel

bad_munstereifel

Belgische Ardennen

En nog veel meer leuke activiteiten vind je hier op de website.

GPS tracks

Op deze website hebben we een aparte pagina ingericht met te downloaden GPS bestanden. Deze bestanden kunnen worden geinstalleerd op je navigatie systeem.

Tips en Tricks

 • De Mergellandroute is een mooie route met veel bochten. Wees voorzichtig en rijdt terughoudend.
 • Ga goed uitgerust op pad
 • Maak gebruik van TOMTOM, of andere navigatie. Het rijdt niet prettig als je continu de bordjes in de gaten moet houden, en daarnaast geniet je dan minder genieten van het uitzicht
 • Zet je motor goed op slot, of een bewaakte parkeergelegenheid

Let op: Onlangs hebben we een reactie ontvangen van iemand de die de mooie en ook druk bereden Mergellandroute heeft gedaan. Hij heeft de route gereden met de auto puur op de bruine aanwijsbordjes. Hierbij was het niet altijd gemakkelijk omdat de bruine bordjes niet goed te vinden waren doordat ze op verschillende hoogte’s zijn aangebracht, of omdat ze stuk of vies zijn of omdat ze gewoon ontbraken of verstopt zitten achter struikgewas. Tenzij je van avontuur houdt, en het niet vervelend vind om de weg te vragen of iets om te rijden, anders adviseren we ook het gebruik van navigatie.

 

9 Responses

 1. Henk says:

  Ik heb deze route vandaag met de motor gereden. Echter er zijn heel veel borden onvindbaar, en omdat ik de route al meerdere malen hiervoor heb gereden, lukte het me.
  Van stein tot na Maastricht is een ramp.

 2. stevens Bert says:

  Hebt gisteren de mergelland route gereden met de motor ,
  van Maastricht zijn er duidelijk de aanweizing plaatjes volgen maar eenmaal in Valkensburg loopt het dood en hebt ik maar rond getoerd dat ik toch terug in Maastricht uit kwam .
  NB. van Valkenburg , zijn daar geen plaatjes meer of hoe zit dit ?????

 3. Peter says:

  ik heb de route vandaag op de motor gereden, en alle bordjes zonder problemen gevonden

 4. Rob says:

  Ik heb de route op 9 augustus gereden en staat overal perfect aangegeven en borden allemaal goed te lezen. Volgens mij zijn deze begin van dit jaar allemaal aangepast of vernieuwd. Vanuit het noorden op de A2 afrit 50 ( Ulestraten) en dan richting Geulle kom je de borden al gelijk tegen

 5. Liesbeth says:

  Route vandaag gereden. Borden zijn prima te vinden. Let op met de motor tussen Hulsberg en Oensel: Ter hoogte van de trichterweg ligt nieuw asfalt met heeeeeel veel losliggende steentjes.

 6. Beemer says:

  Op 7 september heb ik deze route gereden. Hij is overal goed aangegeven en de borden zijn prima zichtbaar. Tussen Mheer en Noorbeek is de weg momenteel afgesloten door wegwerkzaamheden maar als je de omleidingsborden volgt kom je uiteindelijk weer netjes op de route. De steentjes op de Trichteweg tussen Hulsberg en Oensel zijn inmiddels verdwenen!

 7. Hans says:

  Promoot het rijden van de heuvellandroute aub niet, zeker niet voor motoren

 8. Motorrijder says:

  Hans je bent niet goed

 9. Peter says:

  Vandaag op Dinsdag 18-06-2019 heb ik met mijn motor de Mergelland route gereden alléén op de bruine aanwijs bordjes, dit was heel goed te doen,Jammer dat ze op de lange stukken niet altijd herhaald worden!! ( wel goed blijven kijken)
  Ik ben gestart vanuit het noorden op de A2 afrit 50 ( Ulestraten) onderaan bij de VKL naar rechts richting Geulle op deze Europalaan staat al een bruin bordje met de aanwijzing naar links!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *